Menu Restauracji ``Smażalnia pod lasem``

Poniżej znajdują się zdjęcia menu obowiązującego w sezonie niskim oraz od wtorku do soboty w sezonie wysokim. W niedziele, w sezonie wysokim restauracja zastrzega sobie możliwość wprowadzenia menu skróconego w celu zapewnienia szybkiej i dogodnej obsługi klienta.

SZEF KUCHNI POLECA:

  • PSTRĄG – SYGONTKA pstrag grillowany z cebulką i nacią pietruszki
  • KORYTKO RYBAKA danie dla dwóch osób (trzy gatunki ryb smażonych, opiekane ziemniaczki, warzywa parowane, sosy, surówka)
  • Zupa rybna urzeka smakiem i aromatem, jest pożywna i zdrowa
  • Carski rosół z jesiotra nowość!
  • Gulasz z suma, serwowany w kociołku
  • Pierogi z pstrągiem i suszonymi pomidorami nowość!

RYBY SMAŻONE:

  • Pstrąg smażony
  • Karp smażony – sezonowo
  • Sandacz smażony
  • Jesiotr smażony

RYBY GRILLOWANE:

  • Pstrag – Sygontka z cebulą i pietruszką
  • Pstrąg z boczkiem i nutą chrzanu

RYBY PAROWANE:

  • Pstrąg z ziołami
  • Pstrąg w migdałach

DANIA DLA DZIECI:

  • Kotlet rybaka + frytki + ketchup + surówk
gr10
gr11
gr12